Підозрюваному "світить" від 7 до 12 років позбавлення волі / фото УНІАН

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому уповноваженому Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за фактом розтрати активів банку ПАТ "АКБ Капітал" шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Читайте такожФонд гарантування завершивши ліквідацію двох банків

Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

Відео дня

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді уповноваженої особи Фонду з ліквідації ПАТ "АКБ Капітал", точно знаючи про наявну заборгованість перед банком у кредиторів, безпідставно стверджував відсутність такої заборгованості в окремих позичальників.

"У результаті зазначених дій з низки об'єктів заставного майна (житлової та комерційної нерухомості) були незаконно зняті обтяження та заборону на відчуження, що надалі призвело до фактичної втрати цих активів для банку. Висновками судово-економічних експертиз станом на даний час підтверджені збитки, завдані Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на суму понад 5 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Дії колишнього чиновника кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі, відповідному суму завданих збитків.