Кабінет Міністрів виступає за введення додаткових штрафів / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів виступає за введення додаткових штрафів за порушення валютного законодавства.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну постанову "Про затвердження порядку застосування податковими органами заходів впливу у вигляді штрафних санкцій до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства" схвалено на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожВ Україні дорожчає долар: обмінники

Відео дня

Згідно з документом, податкові органи застосовуватимуть заходи впливу у вигляді штрафних санкцій за кожен вид порушення вимог валютного законодавства, встановлених законом та (або) визначеними нормативно-правовими актами Національного банку.

Зокрема, податкові органи застосовуватимуть штрафні санкції у розмірі 25% від суми операції, проведеної з порушенням валютного законодавства.

Аналогічні дії, вчинені повторно юридичною особою (крім уповноважених установ), до якої протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу (штрафної санкції) у розмірі 50% від суми угоди.

Письмові попередження

Раніше Національний банк України застосував заходи впливу за порушення порядку валютно-обмінних операцій у вигляді письмових попереджень до семи небанківських фінансових установ.