Членам наглядової ради НАК "Нафтогаз України" надійшла пропозиція від акціонера залишитися на рік / фото УНІАН Володимир Гонтар

Держава готова підписати контракти з членами наглядової ради НАК "Нафтогаз України" на той самий термін, що і з генеральним директором.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з послами країн "Великої сімки" (G7) і представництва Європейського Союзу в Україні, на якому обговорювалося продовження реалізації реформи корпоративного управління, повідомляє урядовий портал.

Читайте такожПри мільярдних збитках в "Нафтогазі" були мільйонні премії: Шмигаль про звільнення Коболєва

Відео дня

"Членам наглядової ради НАК "Нафтогаз України" надійшла пропозиція від акціонера залишитися на рік. За цей час ми проведемо прозорий і публічний відбір кандидатів до нової наглядової ради, а вже після цього конкурс на нового СЕО компанії. Уряд готовий зробити кроки назустріч заради того, щоб забезпечити стабільність компанії в цей перехідний період", - цитує Шмигаля його прес-служба.

Також прем'єр зазначив, що на зустрічі з членами наглядової ради "Нафтогазу" обговорювалася можливість приєднання до ради представника Сполучених Штатів Америки. Він додав, що уряд сподівається на позитивне рішення наглядової ради.

Також він заявив, що уряд разом з країнами Групи семи та міжнародними фінансовими партнерами має шанс розпочати нову сторінку у впровадженні реформи корпоративного управління в головних стратегічних компаніях України.

За словами прем'єра, одним з перших кроків для перезапуску реформи корпоративного управління має стати відновлення роботи номінаційного комітету.

"Було б добре бачити комітет, який би став не тільки інструментом відбору якісних кандидатів для наглядових рад, а й майданчиком для обговорення проблемних питань, які у нас виникають у багатьох компаніях", - цитує Шмигаля його прес-служба.

Під час зустрічі Шмигаль запропонував голові Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасу залучити до роботи номінаційного комітету представників ЄС.

Кадрові перестановки в "Нафтогазі"

  • 28 квітня Кабінет Міністрів припинив повноваження членів наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва, і призначив замість нього на цю посаду Юрія Вітренка.
  • 30 квітня члени наглядової ради НАК зібралися на позачергове засідання. Всі члени ради "Нафтогазу", які були присутні на позачерговому засіданні, подали письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень.
  • Припинення повноважень набуло чинності 14 травня.
  • 5 травня члени правління "Нафтогазу України" закликали уряд врегулювати ситуацію з наглядовою радою компанії, яка подала у відставку.