Ілюстрація REUTERS

Фонд соціального страхування України (ФССУ) на цей момент прийняв на оплату лікарняні листи, видані внаслідок ізоляції у зв'язку з COVID-19, на суму понад 10 млн грн.

За даними прес-служби фонду, найбільше таких листків непрацездатності було видано в Житомирській області - виплати нараховані для понад тисячі осіб на суму близько 1,5 млн грн.

Читайте такожФонд соцстрахування за перше півріччя компенсував майже 5 мільярдів гривень за лікарняними

Відео дня

«Кожна особа в разі контакту з хворим на коронавірус має право отримати листок непрацездатності для ізоляції з метою запобігти ризику поширення пандемії. Втрачений за час самоізоляції заробіток компенсує Фонд соціального страхування України», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що виплата допомоги в разі ізоляції здійснюється ФССУ коштом фінансової допомоги, виділеної з фонду боротьби з COVID-19 згідно з постановою уряду.

Сума виплат

У ФССУ нагадали, що сума виплат від фонду за час ізоляції становитиме 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу і 100% середнього доходу - для медичних працівників.

Хронологія подій

  • Фонд соціального страхування за перші 6 місяців 2020 року профінансував допомоги по вагітності та пологах на 2,4 млрд грн, що на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
  • За перше півріччя 2020 року Фонд компенсував втрачений заробіток у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю 1,14 млн українців на суму 4,8 млрд грн.