Падіння економіки України трохи сповільнилося / REUTERS

Падіння ВВП України за підсумками 7 місяців 2020 року сповільнилося до 6,2% з 6,5% у першому півріччі.

Читайте такожНа випадок кризи: Нацбанк продовжить нарощувати міжнародні резерви

Про це повідомляється в огляді економічної активності за січень-липень 2020 року, опублікованому на сайті Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства.

Відео дня

"У липні 2020 року на тлі продовження адаптації до діяльності в умовах карантину майже всі види економічної діяльності продемонстрували уповільнення темпів падіння або зростання (зокрема, роздрібний сегмент ринку). Це свідчить про те, що процес поступового відновлення триває, і більшість сфер економіки поступово приходить до тями після локдауну (особливо у квітні)", - сказано в огляді.

Індекс очікувань ділової активності

Зазначається, що окремі види промислової діяльності, сфера транспорту, торгівлі, а також сільське господарство продемонстрували уповільнення темпів падіння, а індекс очікувань ділової активності в порівнянні з попереднім місяцем покращився.

"Як результат, і з урахуванням досить високої статистичної бази порівняння минулого року, за підсумками січня-липня 2020 скорочення зведеного індексу виробництва дещо сповільнилося й становить 7,3% (проти 7,7% в I півріччі). Відповідно зменшення обсягів ВВП Мінекономіки орієнтовно оцінює на рівні 6,2%", - сказано в огляді.

Що цьому передувало

  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оцінило падіння ВВП України в першому півріччі в 6,5%, у тому числі в другому кварталі року – в 11%.