Курс гривні на ньому стабілізувався / обмін валют / фото УНІАН

Тимчасове покращення балансу на готівковому ринку посприяло стабілізації курсу гривні, але негативні новини можуть призвести до нових коливань на ринку.

Про це йдеться у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU.

Зазначається, що минулого тижня збалансованість готівкового ринку покращилася, й курс гривні на ньому стабілізувався на рівні близько 41 грн/дол. Водночас на безготівковому ринку баланс ще більше змістився на користь попиту, потребуючи збільшення інтервенцій НБУ.

Відео дня

На готівковому ринку ажіотажний попит трохи спав, і в 10 найбільших банках курс гривні навіть посилився за тиждень до 40,4-41,4/дол. з 40,6-41,6/дол. Зміцнився курс гривні і в небанківських обмінниках. А от на міжбанківському ринку попит на валюту збільшився.

"Тимчасове покращення балансу на готівковому ринку посприяло стабілізації курсу гривні й навіть незначному зміцненню. Але негативні новини можуть призвести до нових коливань на готівковому ринку та ще більшому попиту на безготівковому. Водночас попит бізнесу на валюту зростає, що обумовлює ще більші інтервенції НБУ", - зазначають аналітики.

На їхню думку, це може бути й наслідком побоювань, що НБУ може знову послабити офіційний курс, але сам регулятор заперечує такі плани і вважає, що має достатньо ресурсу зберігати курс на поточному рівні.

Курс валют в Україні

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України 24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення Росії, зафіксував офіційний курс на рівні 29,25 грн/дол.

21 липня Нацбанк послабив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол.

У проекті держбюджету на наступний рік Кабмін передбачив середній курс гривні 42,2 грн/дол., а наприкінці 2023 року урядовці прогнозують його на рівні 50 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: