Злата Лагутіна / фото kievvlast.com.ua

За січень - березень 2021 року до податкової міста Києва було подано майже 8000 декларацій. Із загальної кількості податкових декларацій 2487 було подано в електронному вигляді, що становить 31%.

Про це повідомила начальник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна в інтерв'ю інтернет-виданню «КиевВласть», передає прес-служба ДПС. 

«Минулого року за I квартал було подано 7184 декларацій, з яких лише 19% в електронному вигляді», - підкреслила вона.

Відео дня

Чиновниця нагадала, що є кілька способів відзвітувати. Зокрема, оффлайн і онлайн. Податкова декларація про майновий стан та доходи подається громадянами особисто або уповноваженою на це особою до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації. Декларацію можна надіслати поштою (з повідомленням про вручення та з описом вкладення), або ж скористатися сервісом Електронний кабінет.

«У разі відправки декларації поштою, це необхідно зробити не пізніше ніж за п'ять днів до закінчення граничного терміну подання, а при подачі декларації в електронній формі - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому закінчується такий граничний термін», - підкреслила Злата Лагутіна.

Цього року останній день подання декларації настає 30 квітня, а термін сплати задекларованої суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору - до 1 серпня.