Руслан Марцінків насварив своїх заступників за проведення великих тендерів / фото Вікіпедія

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків насварив своїх заступників за проведення великих тендерів та порадив розбивати їх на менші, щоб вони були менш помітні для громадськості. Відповідне листування опинилось у розпорядженні ресурсу "Галка".

За контекстом, ймовірно, йдеться про очікувану закупку медичних меблів, що була проведена Комунальним некомерційним підприємством "Центр первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради" на суму 18,8 млн гривень.

"Прошу заборонити дурнуваті тендери до 15 грудня. Оголошувати на мільйонні суми! Ви як подуріли, зима на носі", - пише Марцінків.

Відео дня
Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків переписується з заступниками / фото "Галка"

Між тим, за даними з сайту Prozorro, київське ТОВ "Протек солюшнз Україна" отримало це замовлення без конкуренції, оскільки було єдиним учасником торгів.

"Вартість різних видів меблів є завищеною на 40-90% порівняно з цінами виробника. Тільки за десятьма позиціями переплата склала понад 4,5 млн гривень", - пише видання.

Скандали з тендерами в Україні - останні новини

Укрзалізниця по завищеній ціні закупила кондиціонери у рідні своїх екс-посадовців. Про це пишуть "Наші гроші".

Так, філія "Пасажирська компанія" АТ "Українська залізниця" за результатами тендеру замовила Міжнародному консорціуму "Енергозберігання" дахові кондиціонери для пасажирських вагонів на 14,82 млн грн. До цієї компанії прямий стосунок мають донька екс-заступника гендиректора "Укрзалізниці" Юрія Федюшина, та син екс-заступника гендиректора "Укрзалізниці" Анатолія Лашка.

Видання також зазначає, що у листопаді 2022 року УЗ замовляла такі кондиціонери по 1,53 млн грн, або $41 938. Тобто, зараз компанія переплатила за них у доларах більше на 21%.

Також УНІАН повідомляв, що в Міноборони заявили, що закупівлі продуктів для ЗСУ намагаються зірвати. Відомство вже звернулося до правоохоронних органів із заявою про вчинене кримінальне правопорушення.

Вас також можуть зацікавити новини: