На виставці можна дізнатись цікаві факти про гривню, сказав голова НБУ / фото УНІАН, Олександр Синиця

Очільник Національного банку України Кирило Шевченко з нагоди 25-річчя гривні сьогодні, 2 вересня, відкрив виставку "Музей гривні просто неба" на Контрактовій площі в Києві. Виставку організовано за сприяння Президента України Володимира Зеленського та за підтримки учасників фінансового ринку.

За словами Кирила Шевченка, на виставці можна дізнатись багато цікавих фактів про гривню. Також на виставці є аудіогід, записаний співробітниками Нацбанку. 

"Виставка працюватиме весь вересень, гіди Національного банку безкоштовно проводитимуть екскурсії та квести, розкажуть цікаву історію становлення українських грошей, про захист і склад матеріалу, про друк банкнот та карбування монет, про видатних постатей на нашій грошовій одиниці та ще багато цікавого", - зазначив Кирило Шевченко. 

Відео дня

Також до Дня народження гривні НБУ та Міністерство освіти і науки ініціювали проведення в усіх школах України тематичного уроку, під час якого учням розкажуть про банкноти та монети, історію гривні та грошову реформу 1996 року. Конспекти та презентації для вчителів і робочі зошити для учнів початкової, середньої та старшої школи розробили співробітники Нацбанку.

фото УНІАН, Олександр Синиця

Нагадаємо, нещодавно НБУ та благодійний фонд "Таблеточки" розпочали акцію "Монетки дітям" для допомоги дітям з онкологічними захворюваннями.