У Дніпрі на приватному підприємстві на бойову техніку для учасників ООС ставили деталі, які вже були у вжитку / фото gp.gov.ua

У Дніпрі викрили посадовців приватного підприємства, яке встановлювало вживані деталі на бойову техніку для військових в зоні ООС на Донбасі.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, підприємство стало переможцем тендерних торгів на ремонт військової техніки на 58 млн грн.

Відео дня

Читайте такожУкраїну залишили без десятків мільйонів гривеньПри цьому тендерна документація містила недостовірні відомості про нібито наявні дозволи, приміщення, а також матеріально-технічну базу для проведення таких робіт.

"Використовуючи орендоване приміщення, працівники підприємства розбирали вживану техніку на деталі, які згодом реставрували та встановлювали на бойову техніку під виглядом нових", – йдеться у повідомленні.

У Дніпрі на приватному підприємстві на бойову техніку для учасників ООС ставили вживані деталі / фотоgp.gov.ua

Зазначається, що з метою легалізації своїх дій вони укладали фіктивні угоди про нібито поставку нових запчастин з підконтрольними суб’єктами підприємницької діяльності. Надалі така техніка направлялася до зони проведення ООС.

Наразі правоохоронці провели низку обшуків у приміщеннях підприємства та військового представництва, під час яких вилучено документацію, військову техніку, автомобілі тощо. Досудове розслідування триває.

Раніше в СБУ повідомили, що в Одесі викрили схему вимагання хабарів у військових, які вирушали в зону ООС. За даними спецслужби, схему незаконного збагачення організував військовий.