Ринки пожвавилися завдяки оптимістичним новинам / REUTERS

На тлі оптимістичних новин про успіхи в розробці вакцини від COVID-19 низка найважливіших фондових індексів світу почала зростати.  

Читайте такожBloomberg: Туристи розкупляти путівки на літо 2021 року, але чи смороду справді куди поїхати?

Про це повідомляє BBC. Так американська компанія Moderna оголосила, що її експериментальний препарат показав ефективність на 94,5%. Після цього акції Moderna швидко злетіли на 7%.

Відео дня

Новина також допомогла компаніям, що постраждали від пандемії, таким як холдинг IAG (власник British Airways). Акції IAG зросли приблизно на 11%. Британський фондовий індекс FTSE виріс приблизно на 1,9%.

Американські фондові індекси також зміцнилися. Так, Dow Jones Industrial Average піднявся приблизно на 1,1%, А S&P 500 – на 0,7% з найвищого показника минулого тижня.

Паризька біржа показала зростання у 2,1%, а в Німеччині Фондовий ринок зміцнився на 1%.

Зростання на ринках почалося ще минулого тижня, коли стало відомо, що вакцина від Pfizer і BionTech ефективна на 90%. 

Примітно, що новини про ефективну на 95% вакцину від Moderna призвели до обвалу акцій Pfizer.

Вакцина від коронавірусу: що пропонують Pfizer і Moderna

  • Тиждень тому, компанія Pfizer, яка співпрацює з BioNTech, оголосила, що їх вакцина є ефективною більш ніж на 90%. Результати виявилися набагато кращими, ніж  сподівалась більшість експертів.  Згідно з прогнозами, компанії виготовлять 50 млн доз вакцини в 2020 році і понад 1 млрд - у 2021-му.
  • 16 листопада у світі з'явилася ще одна вакцина проти коронавірусу з ефективністю 95%. Це стало відомо після того, як компанія Moderna опублікувала попередні дані випробувань своєї розробки.
  • Розробники зазначили, що ефективність вакцини перевершила їхні очікування. Однак, вона ще не буде масово доступною кілька місяців, можливо до весни.