Субсидії у квітні 2023 / фото УНІАН

Квітень 2023 року буде останнім місяцем у році, коли українцям нараховуватимуть призначені раніше субсидії. Протягом місяця субсидії призначать заново і при необхідності перерахують. Деякі українці ризикують залишитися зовсім без субсидій. Щоб виплати продовжували приходити, у вас не має бути боргів по комуналці.

Як зміняться пенсії у квітні 2023 року

Квітень - це останній опалювальний сезон, тому це останній місяць, коли українці отримуватимуть назначені субсидії. Протягом усього квітня субсидію перераховуватимуть на наступний опалювальний сезон на період до квітня 2024 року. Також розмір виплат можуть перерахувати при підвищенні розміру пенсії.

Що потрібно зробити, щоб отримати субсидію

Після квітня субсидію не нараховуватимуть тим, у кого є борги з комунальних послуг. Тому протягом квітня потрібно виплатити борги по комуналці. Українці не матимуть права на субсидію, якщо борг становить більше 680 гривень і прострочений на три місяці. 

Відео дня

Щоб отримати допомогу від держави, потрібно погасити борги і надати документи про сплату боргу при оформленні субсидії. 

Кому потрібно буде повернути субсидію державі

Законом передбачені випадки, коли людина не тільки позбавляється права на отримання субсидії, а й також зобов'язана повернути отриману грошову допомогу державі.

Відбувається це в тих випадках, якщо людина не повідомила про виникнення обставин, які впливають на перегляд розміру субсидії або права її отримувати. Повідомити про це потрібно протягом 30 днів, інакше доведеться повернути субсидію Україні.

Також виплати потрібно буде повернути в тому випадку, якщо людина вказала неправдиві дані при заяві про отримання субсидії.

Куди звертатися з приводу субсидій

Якщо у вас є питання про призначення та перерахунок виплат, звертайтеся на гарячі лінії по субсидіях:

  • 0-800-503-753;

  • 044-281-08-70;

  • 044-281-08-71;

  • (032) 297 14 12 (тільки в будні дні).

Також дізнатися статус субсидії та розмір виплат можна на спеціальних сайтах https://subsidii.ioc.gov.ua і https://portal.pfu.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини: