Ілюстрація REUTERS

Обсяг підтримки з боку Світового банку країн Європи й Центральної Азії в боротьбі з наслідками коронавірусу досяг 1,4 млрд дол. Про це повідомляється в релізі організації.

Читайте такожВ ООН прогнозують скорочення 195 мільйонів робочих місць через пандемію (відео)

"Після 2 квітня 2020 року в рамках нових проектів надзвичайного реагування було затверджено фінансування у розмірі близько 490 млн доларів США. Крім того, продовжується перерозподіл, використання або надання коштів у розмірі до 925 млн доларів США в рамках чинних проектів і позик", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Ці кошти призначені для закупівлі медичної техніки, включаючи тест-системи, респіратори й апарати штучної вентиляції легень, зміцнення систем охорони здоров'я та соціального захисту найменш захищених категорій осіб, постраждалих від COVID-19.

Також повідомляється, що з 1 травня 2020 новим віце-президентом Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії стала громадянка Швеції Анна Б'єрде. На цій посаді Б'єрде керуватиме стратегічною, аналітичною, операційною роботою Банку і обміном знань в регіоні.

Крім того, Світовий банк має намір виділити 160 млрд дол. на допомогу вразливим групам населення і відновлення економіки після пандемії.

"Протягом наступних 15 місяців ми виділимо 160 млрд доларів США фінансової підтримки на надання країнам допомоги у захисті вразливих груп населення, підтримки й стимулювання відновлення економіки, включаючи 50 млрд доларів США нових коштів Міжнародної асоціації розвитку у формі грантів або пільгових кредитів, що допоможе країнам реагування на пандемію COVID-19", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Світовий банк затвердив надання Україні додаткового фінансування у розмірі 150 млн доларів США в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» з метою розширення та вдосконалення соціальної допомоги сім'ям з низьким рівнем доходу.