false

Глава Державної податкової служби Олексій Любченко, а також міністр фінансів Сергій Марченко повинні бути звільнені зі своїх постів через масштабні схеми з так званими «скрутками» ПДВ, обсяг яких в червні досяг позначки 2,7 млрд грн.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член фракції "Слуга народу" Олександр Дубинський, опублікувавши список підприємств України-платників ПДВ, які ухилялися від сплати податків.

«Минулого місяця в результаті масштабних схем через так звані «скрутки» ПДВ бюджет України недоотримав щонайменше 2,7 млрд грн. Це майже в півтора рази більше, ніж кредит, який днями отримала Україна від ЄС», - заявив нардеп Олександр Дубинський.

Відео дня

При цьому, за його даними, сума хабарів ласим на легкі гроші податківцям склала 5 млн дол. «Очевидно, що подібні схеми можуть існувати тільки, коли «у частці» ті, хто сидить на самому верху», - зазначив він.

«Я вимагаю звільнення голови податкової Олексія Любченка, а також відставки Сергія Марченка з посади міністра фінансів, який «кришує» кримінальну діяльність свого підопічного. Їхнє подальше перебування на своїх місцях вже восени загрожує фінансовою катастрофою всій Україні», - підсумував Дубинський.

Нагадаємо, раніше нардеп Ярослав Железняк заявляв, що всього за 18 днів після призначення Олексія Любченка головою ДПС 29 квітня, держбюджет недоотримав близько 700 млн грн в результаті так званих «скруток» ПДВ.