Мер Кривого Рогу заявив, що місцевій владі було б непросто боротися з пандемією без підтримки бюджетоутворювальних підприємств міста / фото gorod.dp.ua

У Кривому Розі Інгулецький, Центральний та Північний гірничо-збагачувальні комбінати групи Метінвест у липні перерахували в казну міста прибутковий податок і плату за землю у подвійному розмірі. Подвоєну ставку за землекористування вони будуть платити і в серпні, й у вересні, повідомляє прес-служба.

«У цей складний період більш захищеними виявилися ті міста, в яких працює великий соціально відповідальний бізнес. Наші співробітники забезпечені роботою, ми продовжуємо виплачувати заробітну плату без збоїв та у повному обсязі. Крім того, було прийнято рішення про збільшення виплати податків у міський бюджет. Ми докладаємо всіх зусиль не тільки для стабілізації ситуації, але й створення умов для повноцінного соціально-економічного розвитку Кривого Рогу», - сказав генеральний директор Центрального ГЗК Дмитро Шевчик.

Читайте такожПівнічний ГЗК під час модернізації обладнання зосередився на стандартизації та діджиталізації

Відео дня

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул заявив, що міській владі було б непросто боротися з пандемією без підтримки бюджетоутворювальних підприємств міста.

«У Кривому Розі проводиться масштабна робота з підтримки медичних установ, обговорюються рішення для підтримки малого та середнього бізнесу в період загальнонаціонального карантину. Нам було б непросто впоратися без підтримки бюджетоутворювальних підприємств міста. Крім експрес-тестів, медичного обладнання, компанія Метінвест допомагає місту фінансово. Додаткові щомісячні відрахування в міську казну допоможуть підтримати економіку міста у період пандемії. Спільна робота і грамотні управлінські рішення дозволять вийти з кризи з найменшими втратами й стабілізувати роботу бізнесу й держсектору», - заявив Вілкул.

Зазначається, що з початку пандемії коронавірусу група Метінвест передала в госпітальні бази міста близько 20 тисяч експрес-тестів, надточний ПЛР-аналізатор і біобокси для транспортування хворих з COVID-19. Також медики отримали сім сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. Підприємства Метінвесту закупили засоби індивідуального захисту для медиків і правоохоронців міста, а водополивна техніка ГЗК дезінфікує міські вулиці й місця загального користування.