Український підрозділ Amazon звинуватили в перегляді особистих відео клієнтів / фото maxpixel.net

Розробник «розумних» дверних дзвінків Ring, який належить компанії Amazon, запевнив, що його співробітники отримують доступ до відео в квартирах тільки тих користувачів, які дали свою письмову згоду.

Читайте такожСкандал з главою Amazon: ЗМІ підрахували, скільки отримає дружина найбагатшої людини після розлучення

Відео дня

Про це повідомив американський офіс Ring у відповіді на запит УНІАН.

Раніше американське видання The Intercept з посиланням на свої джерела повідомило, що співробітники українського офісу Ring мали необмежений доступ до відео з камер, встановлених у квартирах їхніх клієнтів. У публікації стверджувалося, що українські працівники, які розробляють продукти в галузі машинного зору, комп'ютерного навчання і штучного інтелекту, заради розваги переглядали і коментували відео з камер клієнтів.

"Ми дуже серйозно ставимося до конфіденційності та безпеки особистої інформації наших клієнтів. Щоб покращити наш сервіс, ми переглядаємо і анотуємо певні відеозаписи Ring. Ці записи отримані виключно із загальнодоступних відео Ring з програми «Сусіди» (відповідно до наших умов надання послуг) і від невеликої частини користувачів Ring, які дали свою явну письмову згоду на те, щоб ми могли переглядати і використовувати їхні відео для таких цілей. Співробітники Ring не мають доступу до прямої трансляції з продуктів Ring", - йдеться в коментарі.

При цьому в офіційному коментарі зазначається, що в компанії існують суворі правила щодо конфіденційності клієнтів для всіх співробітників компанії.

"Ми впроваджуємо системи для обмеження та аудиту доступу до інформації. Наша команда дотримується високих етичних стандартів, і кожен, хто порушує наші правила, стикається з дисциплінарною відповідальністю, включаючи звільнення і можливі юридичні та кримінальні санкції. Крім того, ми абсолютно не терпимо зловживання нашими системами, і якщо ми знайдемо поганих гравців, які цим займаються, ми швидко вживемо заходів проти них", - підкреслив представник компанії.

Довідка УНІАН. У лютому 2018 року найбільший інтернет-рітейлер світу - американська компанія Amazon.com Inc. придбала стартап Ring – розробника «розумних» дверних дзвінків з відеоспостереженням і підключенням до інтернету.