false

19 серпня в Північному апеляційному господарському суді Києва відбулося засідання щодо незаконного продажу недобудованого житлового комплексу «Симфонія» в Голосіївському районі столиці.

Будівництво ЖК почалося ще в 2005 році та з того часу близько 100 осіб, які інвестували свої гроші в квартири, чекають на його завершення.

Перший забудовник – ТОВ «Житловик» через 5 років після початку робіт зі зведення комплексу збанкрутував, а на об'єкт будівництва був накладений арешт. Але це не завадило в 2016-му році компанії ТОВ «БЕСТ ЛІМІТЕД» незаконно викупити недобудову, але власник ніяких дій для завершення будівництва не зробив.

Відео дня

Об'єкт роками залишався на початковому етапі, а скарги інвесторів були проігноровані. Не реагували на звернення й державні органи.

Інвестор комплексу Жанна Коломієць каже: «У той час я взяла кредит і його вистачило на компактну 1-кімнатну квартиру 49 квадратних метра за 74 тисячі доларів. З того часу багато людей розчарувалися, деякі припинили ходити на судові засідання, але я поки ще сподіваюсь на успішне вирішення справи».

Сьогодні інвестори покладають надії на ПП «Укрбалтбуд», яке входить до складу будівельної корпорації «Укрбуд». Вона має успішний досвід завершення 4-х столичних довгобудів. Компанія готова довести до кінця будівництво та взяти на себе зобов'язання зрештою здати людям багатоповерхівку. Це може відбутися за однієї умови – якщо ТОВ «Житловик» поверне право власності на недобудову, яке незаконно було передано на торгах.

«Відбувся продаж майна, яке належало підприємству – незавершене будівництво, і цей продаж відбувся під час існування арештів, які були накладені у тому числі в рамках кримінального провадження. В даний час розглядається апеляційна скарга, яка оскаржує аукціон з продажу цього майна, в тому числі й з причини наявних арештів», - коментує Євген Остапенко, арбітражний керуючий, ліквідатор ТОВ «Житловик».

Зараз це справа знову в суді. За словами інвесторів – це останній шанс отримати свою квартиру на проспекті Науки.