Ксенія Ляпіна / фото УНІАН

Нову постанову щодо перевірок бізнесу з боку Державної служби України з питань праці було прийнято Кабінетом міністрів з порушенням закону про основи державної регуляторної політики.

Як повідомила голова Державної регуляторної служби, нова постанова прийшла на зміну попередній, яку було скасовано через скарги збоку бізнесу. Однак і в новій постанові не враховано всі пропозиції підприємців та ГРС.

"Половину (пропозицій і напрацювань ГРС – УНІАН) було враховано. Але суттєву половину враховано не було. І власне, я можу спрогнозувати, що суб'єкти господарювання знову будуть оскаржувати це рішення, оскільки його прийнято з порушенням закону про основи державної регуляторної політики. Це процедурна основа для його скасування", – заявила Ляпіна.

Відео дня

Також, за словами Ляпіної, нова постанова, вже викликала хвилю критики з боку бізнесу, який побачив, що на нього буде чинитися тиск.

"За коментарями бізнесу, які вже сьогодні лунають, причому підкреслюю, легального бізнесу, тобто офіційних суб'єктів з офіційним працевлаштуванням, звучать думки, що це просто буде створювати піковий тиск на бізнес в умовах сьогоднішнього дня", - підкреслила глава ГРС.

При цьому, скасована попередня постанова також створювала тиск не бізнес і була неефективною.

"Ми намагалися привести до відповідності ці перевірки у сфері праці до Закону про нагляд і контроль, зменшити тиск, зробити їх ефективними, результативними. На жаль, вся ця робота була перервана прийняттям постанови в тому вигляді, в якому є", - заявила Ляпіна.