Інвестор із США може купити «Мотор Січ» / фото УНІАН

Неофіційний радник президента США Дональда Трампа Ерік Прінс веде переговори про купівлю «Мотор Січі».

Читайте такожПосол Китаю прокоментував ситуацію навколо «Мотор-Січі»

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, передає liga.net.

Відео дня

За даними джерел, США намагаються завадити Китаю придбати українського виробника аерокосмічної техніки. У зв'язку з чим адміністрація Трампа звернулася до Прінса і ще одного потенційного покупця з пропозицією придбати ПАТ «Мотор Січ».

Прінс є також засновником американської приватної військової компанії Blackwater (зараз - Academi) і виконавчим директором приватної компанії в сфері безпеки Frontier Services Group.

За даними видання, 24-25 жовтня Прінс був на українському підприємстві. Від коментарів виданню він відмовився, але підтвердив, що хоче "інвестувати в Україну". Його представник заявив, що ділова діяльність Прінса незалежна від будь-якого уряду.

Зазначається, що наприкінці вересня «Мотро Січ» відвідували тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і старший радник Міноборони США по Україні Дональд Вінтер.

Нагадаємо, 27 серпня радник Дональда Трампа Джон Болтон заявив у Києві, що США застерігають Україну від співпраці з Китаєм.

Напередодні газета The Wall Street Journal написала, що Болтон спробує переконати український уряд не продавати китайському холдингу Beijing Skyrizon Aviation «Мотор Сі»ч. У Білому Домі вважають, що ця угода дасть Китаю важливі оборонні технології і дозволить йому розширити військовий потенціал.

При цьому посол КНР в Україні заявив, що уряд Китаю не втручається в комерційні відносини між підприємством «Мотор Січ» і китайською компанією Beijing Skyrizon Aviation.

Китай зацікавлений у купівлі понад 50% «Мотор Січі», ще 25% може безоплатно отримати "Укроборонпром". Угоду має схвалити Антимонопольний комітет. За даними ЗМІ, китайці зобов'язуються внести до держбюджету $100 млн на розвиток авіабудівної галузі України.

«Мотор Січ» - одне з головних авіаційних підприємств пострадянського простору. Підприємство виробляє авіадвигуни та газотурбінні установки і поставляє продукцію в більш ніж 100 країн.