Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України в тестовому режимі запустив єдину ІТ-систему з управління персоналом PoClick, яка охопить понад 200 тис. державних службовців.

Читайте також"Невелика революція": Кабмін планує дозволити українцям спілкуватися с держорганами через месенджери

Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі з посиланням на інформацію прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Відео дня

«Система PoClick замінить купу обтяжливих кадрових процедур - вони будуть автоматизовані. Держслужба має бути ефективною, а працевлаштування - простим і зручним», - цитує прес-служба Гончарука.

За його словами, Національне агентство з питань державної служби (НАДС) буде тестувати систему і наповнювати її необхідною інформацією. Вже почалося заповнення особистих карток співробітників і базових HR-процедур.

«Від цього виграють усі: і держава, і ті, хто на неї працюють. Ми зекономимо і гроші, і папір, а найголовніше - час, який люди витрачають на переписування заяв і бланків замість того, щоби приносити користь країні», - цитує прес-служба Гончарука.

За інформацією уряду, вже до кінця цього року до проекту приєднаються Міністерство фінансів і Міністерство цифровий трансформації. Більше того, у 2020 році за системою PoClick працюватимуть держслужбовці всіх міністерств, а згодом - і всіх державних органів в Україні, загальна кількість яких перевищує 5 тисяч осіб.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр Гончарук заявляв, що наступний, 2020 рік, стане роком тотальної цифровізації країни. Це, за його словами, означає, що після 2020 року українська держава має бути повністю у смартфоні.