Робота в університеті: Не все так легко як може здаватися

Нещодавно було проведено опитування британських вчених і академіків. Висновки вказують на те, що керівництво університетів має суттєво покращити своє ставлення до своїх працівників.

Багато людей уявляють університети як спокійні та невимушені місця роботи, повні вчених, які мають довгі канікули, невеликі навантаження та любов до незрозумілих предметів. Але нове дослідження академічної групи Великобританії змальовує зовсім іншу картину. Останній звіт компанії Wellcome Trust показав, що науковці відчувають неймовірний стрес, а також повідомляють про домагання, знущання та незахищеність від безґрунтовних звільнень.

Було проведено опитування, щоб оцінити задоволеність працівників університетів своїми вищими керівниками. В основному, науковці висловлюють своє невдоволення тим, що протягом останніх років в університетах Великобританії вводиться все більше показників та статистик для оцінки роботи науковців – показники ефективності, продуктивності та якості. Ця інформація потім передбачено використовується як доказ необхідності зміни академічної практики.

Відео дня

Невдоволення своєю роботою

Окрім збору даних для побудови таблиці ліги, учасникам була запропонована можливість прокоментувати їхнє враження від роботи в університеті. У коментарях підкреслювалося, як персонал відчуває надмірне навантаження та брак можливостей на щось впливати.

Значна кількість науковців також повідомила, що дії вищих керівників негативно впливають на їх психічне здоров'я їх та здоров'я їхніх колег. На щастя, популярний сервіс у Великобританії masterpapers.com допомагає молодим вченим з академічні випробуваннями та завданнями. Якби не цей сервіс, можливо, ситуація була б ще гіршою.

Негативна дослідницька культура

Багато з відповідей вчених повторюють те, що було також висвітлено в останньому звіті Wellcome Trust, що розкриває думки вчених про академічну культуру та умови праці.

Відповідно до звіту, 78% дослідників вважають, що високий рівень конкуренції створив некомфортні та агресивні умови праці. Опитування також показало, що 61% дослідників були свідками знущань чи цькування своїх колег, а 43% - самі потерпали від цього. Лише 37% сказали, що їм комфортно говорити про проблеми з керівництвом. І 57% вчених, які брали участь у цьому опитуванні, сказали, що шукали або планують шукати професійної допомоги через депресію чи сильне відчуття тривоги.

Вищі керівники університетів зобов’язані дбати про своїх співробітників, але результати досліджень наголошуюсь на великій кількості вчених, які працюють в університетах та вважають, що ця турбота відсутня. Цю проблему необхідно терміново вирішити, особливо зважаючи на те, що в інших дослідженнях виявлено, що вчені та студенти все частіше повідомляють про проблеми із психічним здоров’ям.

Важливо вжити необхідних заходів, тому що дослідні центри та університети є прикладом для решти суспільства, і саме вчені та викладачі створюють комфортні умови навчання для студентів.