Україна посяде лідерську позицію на ринку аутсорсингових послуг? Думка експерта компанії Wow24-7

Спеціалісти сфери аутсорсингу отримують гарні зарплати завдяки популярності напрямку й співпраці з великими компаніями. Україна активно постачає такі види послуг, тішачи замовників порівняно невисокими розцінками. Чи дозволять такі вигідні для клієнтів умови вивести Україну в лідери на цьому ринку?

Нещодавно Україна яскраво увійшла в рейтинг «The Global Outsourcing 100», який складає International Association of Outsourcing Professionals. До списку потрапила 21 компанія. Всі вони працюють на території України і надають якісні послуги аутсорсингу. В галузі людських ресурсів це популярний і прибутковий напрямок, який дає змогу компаніям користуватися послугами фрілансерів з усього світу.

Як українські аутсорсингові компанії стали успішними?

Відео дня

Розглянемо основні риси діяльності, що допомагають досягти високих результатів. Це за умови, що вони діятимуть в комплексі.

Мови й комунікація. Для роботи із клієнтами з-за кордону необхідне знання мов. Окрім того, що в Україні півтори сотні ВНЗ випускають філологів, більшість спеціалістів технічних галузей знають, як мінімум, англійську.

Часовий пояс. Відсутність значної різниці в часі допомагає налагодити зручний для обох сторін графік. Не треба підлаштовувати свій розклад під клієнта чи замовника.

Дипломовані спеціалісти. Україна щороку поповнюється близько 36 тисячами спеціалістів технічних галузей та IT-напрямків. Цікава статистика: в сфері IT близько 87% жінок мають дипломи, чоловіки відстають буквально на 5%. Четверте місце, одразу після США, Росії та Індії посідає Україна за кількістю кваліфікованих спеціалістів у цій галузі.

Як це все діє на практиці?

Якщо ми маємо кваліфікованих працівників і вигідні умови для замовників, це гарантуватиме успіх і здатність конкурувати? Якого досвіду слід набути і які нюанси врахувати, аби вийти на лідерські позиції? Найкраще на ці питання відповість представник саме такої успішної компанії. Wow24-7 має 12-річний досвід роботи на українському та міжнародному ринках, офіси базуються в Києві та Львові. До послуг входять підтримка для eCommerce, SaaS-рішень, hardware-продуктів, а також віртуальні помічники та промо. Перейти на сайт компанії можна за посиланням https://wow24-7.io/.

Що потрібно для успіху на ринку аутсорсингу – ділиться CEO Wow24-7, Майя Момоток

1.     Професіональний підхід. Це мають бути спеціалісти з потужною технічною та мовною базами, комфортними для клієнтів умовами.

2.     Практика. Досвід допомагає швидко зрозуміти, що потрібно кожному з клієнтів, і як цього досягти. Ми маємо потрібні ресурси для задоволення потреб замовників.

3.     Прийнятні ціни. Наші клієнти платять тільки за послуги, які вони отримують. Кожен бізнес може стати нашим замовником і вкластися в свій бюджет.

4.     Комунікація і часовий пояс. Ми завжди на зв’язку, графік роботи такий, що клієнти завжди отримують підтримку і консультацію.

Ще одна важлива складова – партнерство. Ми працюємо з компаніями, які займають нішу в IT, є технологічними стартами чи просто надають онлайн-послуги. Ми спільно працюємо над тим, що представити Україну як конкурентоспроможну країну.