Перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський прогнозує, що Україна підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом у другому півріччі 2013 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в Києві на Першій конференції Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

В.Хорошковський зазначив, що зараз завершується технічна підготовка угоди, зокрема забезпечується її переклад.

Відео дня

Крім технічних моментів, додав В.Хорошковський, існують і політичні моменти, про які українська сторона знає і над якими вона працює.

«Слава Богу, ми почули позитивні сигнали (щодо підписання угоди – УНІАН), наприклад, після зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель з керівником польського уряду Дональдом Туском щодо того, що ми маємо серйозні шанси підписати Угоду про асоціацію в наступному році», - сказав В.Хорошковський.

Він звернув увагу на те, що дата остаточно ще не визначена. «Скоріше за все, це буде друга половина 2013 року, але шанс у нас є», - сказав перший віце-прем’єр.

В.Хорошковський зауважив, що українська сторона добре розуміє перепони, які існують щодо підписання цієї угоди, але він висловив переконання, що підписання цієї угоди, особливо в частині запровадження зони вільної торгівлі, вигідне обом сторонам.

Також В.Хорошковський наголосив, що питання євроінтеграції залишається головним пріоритетом уряду, і на це спрямовані всі реформи, які проводяться Кабінетом міністрів.

За його словами, сьогодні Україна перебуває на фінішній прямій виконання інтеграційного плану дій.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада глава польського уряду Дональд Туск після зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель висловив сподівання, що Україна та ЄС зможуть підписати парафовану навесні Угоду про асоціацію в листопаді 2013 року.

Зі свого боку А.Меркель заявила, що влада України повинна створити умови, які дозволять підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

"Умов для того, щоб Угоду про асоціацію підписали, наразі немає, але ми перебуваємо в процесі. Коли діло доходить до нашої точки зору, ми готові її підписати, якщо будуть створені такі умови", - сказала А.Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

В ЄС кажуть, що Угоду про асоціацію з Україною підпишуть через кілька місяців