Фото ua.depositphotos.com

Бізнесмен Андрій Табалов та приналежні йому компанії не хочуть повертати борги вкладникам Укрінбанку, чим затримують виплати громадянам України через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Перед цим Табалов в ділових колах говорив, що давав обіцянку американському конгресмену, що заборгованість буде погашена його компанією. Але досі її не виконав. 

Про це розповів Володимир Клименко - голова наглядової ради ПАТ Укрінком в статті для "Українських новин". Як стало відомо, Андрій Табалов в ділових колах столиці України хвалився, що мав розмову з американським конгресменом, під час якої говорив про залагодження конфлікту з ПАТ Укрінком, боржником якого є компанія Табалова ПрАТ "Первомайський молочно-консервний комбінат".

"Бізнесмен Андрій Табалов, співвласник ПрАТ "Первомайський молочно-консервний комбінат" під час цієї розмови озвучив свою готовність закрити всі борги перед Укрінкомом в розмірі 250 млн. грн але лише, якщо ці кошти будуть перераховані у Фонд гарантування вкладів. На що ми теж згодні, і ми йому сказали: Just do it", - говорить Клименко.

Відео дня

В Укрінкомі пояснюють, що якщо компанія Табалова закриє всі борги перед ними, ці кошти одразу підуть на рахунки Фонду гарантування вкладів згідно домовленостей, тому бізнесмен може й на пряму оплатити свої борги Фонду, - каже Володимир Клименко.

Окрім цього, Клименко пояснив причину, чому боржник Табалов та інші не бажають платити борги.

"Вони чекають рішення суду, який би змінив шлях ліквідації через Фонд гарантування вкладів, а не банкрутство на загальних підставах. Через Фонд гарантування вкладів вони зможуть викупити свої борги за безцінь, а різницю "повісити" на наших акціонерів. І для досягнення цих цілей, вони чинять тиск на суддів Касаційного господарського суду, прикриваються народними депутатами, зокрема Галиною Янченко, яка, вочевидь не усвідомлює того, що покриває боржників, які не хочуть платити гроші державі", - каже Клименко та додає, що американські структури уважно слідкують за поведінкою боржників, адже акціонерами Укрінкому є теж американці.