"Метінвест" інвестує в модернізацію Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) і благоустрій його території, а також реалізує соціально важливі для міста проекти.

Про це йдеться в матеріалі ресурсу avdeevka.city, повідомляє "5 канал".

За словами гендиректора Авдіївського коксохіму Віталія Литовки, від стабільної роботи АКХЗ залежить життя і розвиток Авдіївки (міста, яке фактично розташоване на лінії фронту), металургійні підприємства Маріуполя і Запоріжжя, економіка країни.

Відео дня

Читайте такожБагатостраждальна Авдіївка знову залишилась без водиЛитовка розповів, що російська агресія наклала серйозний відбиток на роботу АКХЗ: постраждав пічний фонд, що позначилося на роботі основних цехів.

"Тому один з важливих напрямків нашої інвестиційної програми – відновлення коксових печей. Ми плануємо до 2027 року оновити весь пічний фонд", – пояснив він.

Він додав, що цьогоріч "Метінвест" інвестує майже 1,8 млрд грн в ремонти, модернізацію виробничих потужностей, охорону праці, соціальну сферу підприємства. Так, вже придбали новий електровоз, ремонтують два котли.

"У нас є ціла програма з підвищення вироблення власної електроенергії. Крім усього іншого, будуємо нову сучасну градірню для ТЕЦ і для цеху водопостачання", – розповів директор підприємства.

За словами Литовки, на розвиток соціальної сфери заводу заплановано понад 38 млн грн. 

Директор АКХЗ наголосив, що відновлення і вдосконалення стабільної роботи підприємства – важливе завдання, адже кожна четверта сім'я в Авдіївці пов'язана з роботою на коксохімі.