БЕБ може бути створено вчасно, але з невеликою затримкою / фото УНІАН

Бюро економічної безпеки України може бути створене вчасно, але з невеликою затримкою.

Про це повідомив, аналітик Громадської організації "Всеукраїнське об'єднання "Антикорупційний блокпост" Рибальченко Олег, у своєму матеріалі на порталі Кореспондент 

Аналітик повідомляє, що створення Бюро економічної безпеки - це кінцевий етап реформи податкових органів і ліквідації ДФС і враховуючи гігантський масштаб державних органів, процес відбувається швидко. Однак, існує ряд бюрократичних нюансів, процес вирішення яких відсуває момент запуску Бюро.

Відео дня

Читайте такожБюро економічної безпеки має стати "санітаром лісу" - журналіст

"Від того, наскільки швидко буде створена і виконає свої обов'язки міжвідомча група з розв'язання питань матеріально-технічного забезпечення Бюро, буде ухвалено штатний розпис, Положення про створення територіальних органів, порядок проходження служби, визначено структуру, чисельність і напрямки відповідальності заступників, буде залежати те, наскільки швидко запрацює БЕБ", - пише аналітик "Антикорупційного блокпоста" Рибальченко Олег.

За словами аналітика, дотримання всіх формальностей і бюрократичних нюансів необхідно, що б Бюро запрацювало повноцінно, а справи в майбутньому не розвалювалися в судах.

Рибальченко Олег зазначив, що для початку роботи Бюро зовсім не потрібно буде чекати набору повного особового складу, однак потрібно дотримати процедуру.

Аналітик ГО "Антикорупційний блокпост" хоче звернути увагу на фундаментально нові принципи, за якими повинен працювати БЕБ: ":На Бюро покладено завдання виявлення та ліквідації причин економічних злочинів, а не їх наслідків. Так згідно із законом, на Бюро покладено інформаційно-аналітичні функції, виконувати які має відповідний підрозділ."

Експерт зазначив, що перед аналітичним відділом БЕБ, стоятиме завдання виявлення та боротьби з недоліками системи, які є мультиплікатором порушень, що несуть шкоду економіці, адже особливість БЕБ у тому, що це аналітичний, а не силовий орган.

Також аналітик звернув увагу на те, що гранична чисельність особового складу Бюро економічної безпеки в рази перевершує чисельний склад інших органів влади, які створювалися з нуля і запуск яких вимагав дотримання процедур конкурсного відбору – ДБР і НАБУ.