За це рішення проголосували 274 народних депутати / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до статті 128 Кримінального процесуального кодексу України про особливості придбання Фондом гарантування вкладів фізичних осіб статусу цивільного позивача (№4547).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 274 народних депутати з 371, зареєстрованого в сесійній залі.

Читайте такожРада ухвалила закон про вдосконалення механізмів виведення банків з ринку

Відео дня

Законом встановлюється, що цивільний позов в інтересах кредиторів неплатоспроможного банку або банку, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію з підстав, визначених ч. 2 ст. 77 Закону "Про банки та банківську діяльність", вимоги яких акцептовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, може пред'являтися Фондом за дорученням таких осіб.

У такому разі Фонд гарантування вкладів фізосіб набуває статусу цивільного позивача, який зберігається за ним після припинення діяльності неплатоспроможного банку або банку, щодо якого було прийнято рішення про ліквідацію з підстав, визначених ч.2 ст. 77 Закону "Про банки та банківську діяльність", як юридичної особи.

Закон набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків".

Корпоративне управління в банках

30 червня 2021 року Верховна Рада України внесла зміни до деяких законів з метою вдосконалення організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи.