Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський на засіданні фракції «Слуга народу» представив кандидатів на ряд посад.

Читайте такожОдин з ймовірних кандидатів вирішив не боротися за посаду голови НБУЯк повідомила народний депутат України з цієї фракції Галина Янченко у Facebook, в середу, 15 липня, парламент може розглянути призначення віце-прем’єр-міністра з питань ОПК Олега Уруського.

«Кажуть, що його президенту рекомендував Володимир Горбулін (член наглядової ради «Укроборонпрому» - УНІАН)», - зазначила Янченко.

Відео дня

Також вона повідомила, що може розглядатись кандидатура на посаду голови Антимонопольного комітету України: «На цю посаду пропонують Ольгу Піщанську, першу заступницю голови АМКУ».

Крім того, за її словами, в п’ятницю Верховна Рада, ймовірно, розгляне кандидатуру на посаду голови Національного банку. Водночас вона додала, що «кандидатура на цю посаду ще визначається».

Після засідання фракції народний депутат Роман Грищук повідомив, що кандидатура Піщанської не викликає у фракції жодних питань: «Я більш ніж впевнений, що по її кандидатурі питань не буде, точно проголосують»

Також депутат повідомив, що президент не назвав кандидатуру на посаду голови Національного банку: «Президент сказав тільки одне, що ми маємо на цьому тижні проголосувати, скоріш за все, у п'ятницю. Але прізвища на голову НБУ не називалися».

Раніше УНІАН писав, що прем’єр Шмигаль відкликав проект постанови про призначення Уруського віце-прем'єром.