Агентства, якими керує Народний банк Китаю, будуть більш широко ділитися даними з банками та іншими кредиторами / Ілюстрація REUTERS

Китайські регулятори планують підштовхнути найбільші технокомпанії, включаючи Ant Group, Tencent і JD.com, до надання даних про споживчі кредити, щоб запобігти надмірному запозиченню і шахрайство.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожМінфін створив компанію для доступної іпотеки

Відео дня

Китайські регулятори, в тому числі центральний банк, планують дати вказівку онлайн-платформам передавати свої дані про кредити в деякі загальнонаціональні кредитні агентства.

Відзначається, що агентства, якими керує Народний банк Китаю, будуть більш широко ділитися даними з банками та іншими кредиторами, щоб адекватно оцінювати ризики та запобігати надмірному запозиченню.

У разі реалізації цього плану, ініціатива регуляторів фактично покладе край політиці невтручання уряду в галузь. 

Що цьому передувало

Ініціатива влади пов'язана також з тим, що Пекін побоюється слабкого контролю за ризиками в невеликих банках і їх надмірної залежності від таких платформ, як Ant, для пошуку клієнтів.

Компанії Ant і Tencent відмовилися коментувати інформацію агентству. JD.com і Народний банк Китаю не відразу відповіли на запити про коментарі.