Ресторани недорахувалися кожного п'ятого відвідувача / фото ua.depositphotos.com

Відвідуваність столичних ресторанів за минулий тиждень впала на 20% через панічні настрої на тлі повідомлень про загрозу вторгнення російських військ.

Про це пише у Facebook Ольга Насонова - співзасновник Національної ресторанної асоціації України, директор компанії "Ресторанний консалтинг".

"І хоча Київ ще не зовсім спорожнів, частина людей просто поїхала в паніці. Хто куди: або за кордон, або до Львова, як посольства, або на малу батьківщину. Навіть День закоханих в київських ресторанах пройшов не так активно, закохані також схильні до паніки. Іноземні громадяни поїхали хто міг, нових не прибуло", - розповіла вона.

Відео дня

Читайте також"Вірте Україні та ЗСУ і ми переможемо": військові із зони ООС привітали з Днем єдності (відео)

При цьому експерт звернула увагу на те, що практично не впала відвідуваність барів. Вона припустила, що люди за допомогою алкоголю намагаються впоратися зі стресом.

"Затори стали менше, а значить, поїхали платоспроможні, сама аудиторія ресторанів. Ті, хто не поїхав, намагаються менше шастати, особливо по центру міста. Сумна ситуація. Люди, поверніться!", - додала Насонова.

Як повідомлялося, на тлі чуток про "велику війну" українську столицю покинули багато бізнесменів, депутатів, а також дипломати низки зарубіжних посольств.

Загроза "великої війни" з Росією

Протягом останніх місяців Росія зосередила навколо України понад 100 тисяч військових, які, як побоюється Захід, вона може залучити до повномасштабного нападу.

15 лютого в МО Росії заявили про відведення частини військ до місць постійної дислокації. Однак ні в НАТО, ні в США не підтверджують ознаки деескалації в російсько-українському прикордонні.

"Анонсоване" західними ЗМІ російське вторгнення 15-16 лютого не відбулося.