УНІАН

Адвокат Денис Мацкевич, який представляє інтереси компанії «МОТТО ТРЕЙДИНГ» заявив, що на сьогодні продовжуються рейдерські атаки на групу підприємств, які працюють під брендом АЗС «МОТТО», а за дивної мовчазної позиції антирейдерської комісії Мін'юсту та правоохоронців зберігаються загрози незаконної зміни власників та перереєстрації активів на підставних осіб-рейдерів.

На прес-конференції в Києві директор і засновник компанії ТОВ «Фріз Оіл Груп» (власник частини об'єктів АЗК, що працюють під брендом «МОТТО») Кирило Білошицький заявив:

«Починаючи з 2018 року, на мережу бренду «МОТТО» чиниться тиск, а також є підтверджені факти неправомірних заходів - рейдерського захоплення і бандитизму. Тому що особисто моя репутація в цьому задіяна, особисто мої документи підроблені. За підробленими паспортами у 2018 р. був здійснений перший фіктивний правочин. Були підписані так звані «установчі документи», якісь «протоколи», акти з підробленими підписами за підробленим паспортом, і цей факт встановлений досудовим слідством. В тому числі вже є експертизи, які підтверджують, що я, як засновник і директор даних підписів на документах не ставив», - розповів топ-менеджер.

Відео дня

За його словами, компанія «Фриз Оіл Груп» в правовому полі вже два роки захищає свої права, в тому числі права інвесторів та інших співзасновників-акціонерів Групи «МОТТО», які працюють під цим брендом».

«Ми подали відповідні заяви в правоохоронні органи, звернулися в Мін'юст, але результат поки наявності – ми підозрюємо, що наші опоненти, використовуючи свій адмінресурс і фінанси, просувають цю ситуацію, можливо, завдяки корумпованості чиновників», - поскаржився він.

Адвокат Алла Кеба додала також, що два роки мережа «МОТТО» поки успішно відбивалася від рейдерів в українських судах всіх інстанцій, проте дивним чином за цей час винних осіб правоохоронні органи так і не притягнули до відповідальності.

Факт підробки документів, які стали підставою для незаконної зміни учасників даних юридичних осіб (договору купівлі-продажу корпоративних прав, рішення учасників підприємств у формі протоколів, актів) встановлено почеркознавчою експертизою та судовими рішеннями.

«Так, рішенням суду, в тому числі і Верховним судом у справі № 910/12279/18 визнані недійсними договори купівлі-продажу корпоративних прав від 12.03.2018 року та рішення учасників товариства від 13.03.2018 року» - заявила адвокат.

Протиправність вступу в корпоративні права фіктивною Компанією «Аруді Венчурс Прайвіт Лімітед» (Індія) встановлено також і адміністративними судами. У господарських справах в позовах реальних учасників-юридичних осіб, в тому числі ТОВ «ФРІЗ ОЙЛ ГРУП» вже встановлені та підтверджені висновками експертів факти підробки підписів, договорів і рішень.

Але на додаток – сьогодні опоненти знову намагаються вже за нової влади незаконно захопити чуже майно. Рейдери оперують підробленими документами, паспортами, печатками, залучають до своїх протизаконних дій «чорних» реєстраторів та нотаріусів.

«Таким чином, оскільки судами різних інстанцій вже встановлено незаконність придбання корпоративних прав підставною компанією «Аруді Венчурс Прайвіт Лімітед», останні намагаються відновити їх з допомогою Міністерства юстиції України, шляхом подання вищезазначених скарг в Колегію з розгляду скарг у сфері державної реєстрації. І це не дивлячись на наявність арештів цих активів, заборон на проведення реєстраційних дій і  рішень судів, що набули чинності. Однак, для рейдерів і рішення суду не є перешкодою для продовження вчинення злочинних дій» - поскаржилася адвокат Алла Кеба

«Я і мої колеги – інші акціонери-учасники, які працюють під брендом «МОТТО», звертаємося до президента, міністра юстиції, голів МВС та СБУ з проханням розібратися в цій ситуації, що б дали нам можливість працювати і не допустили ці факти бандитизму, рейдерства та неправомірного захоплення чужого майна», - заявив директор «Фриз Оіл Груп».

Низка встановлених осіб причетна до цього тривалого терору компаній і рейдерського захоплення активів, які зараз не розголошуються в силу слідчої таємниці. Серед них колишні високопоставлені чиновники, співробітники правоохоронних органів, нотаріуси, адвокат, державні реєстратори.

Як додав адвокат Денис Мацкевич, рейдерські атаки відбуваються від «підставної індійської компанії «Аруді Венчурс Прайвіт Лімітед», а особи, які використовують її, підробляють документи, які потім подаються в різні органи державної влади, суди, правоохоронні органи і на підставі цієї підробленої документації відбуваються незаконні реєстраційні дії, змінюються власники і керівники підприємств, відчужуються корпоративні права».

«Відповідно, все це відбувається незаконним способом», - заявив адвокат.

Він також пояснив, що логіка рейдерів зараз зрозуміла: через те, що в судах при публічних і змагальних процесах фіктивні документи втрачають юридичну силу, а реєстраційні дії скасовуються, опоненти намагаються домогтися свого за допомогою комісії Мін'юсту, яка одноосібно і непрозоро приймає рішення за рейдерськими кейсами. А кулуарні маніпуляції навколо справи «МОТТО» стали очевидними ще через те, що комісія за заявою опонентів, за підробленими документами в порушення строків на оскарження (2 місяці) все-таки дивним чином прийняла скаргу правопорушників.

«Попри те, що слідство, а також експертизи, які проводяться в рамках кримінального провадження, встановлили, що «Аруді» є підставною компанією, що директорита її учасники не мають уявлення про те, що тут відбувається від її імені, Мін'юст приймає скаргу... і завтра з дій, які проходили 2 роки тому в Держреєстрі, буде розглядатися ця скарга», - повідомив Денис Мацкевич.

Кирило Білошицький своєю чергою додав, що в результаті такого терору, під ударом рейдерів сьогодні виявилися не тільки понад 150 заправок мережі та активи компаній, а й понад 2,5 тис. працівників підприємств, які ризикують втратити свої робочі місця, а також члени їх сімей можуть залишитися без годувальників.

Так само держава недоотримає багатомільйонні платежі та збори до бюджету України, які сплачують підприємства, що працюють під брендом «МОТТО».

"Шановний пане президент зупиніть рейдерів-терористів!" - заявляють представники компанії.