СБУ відслідковує спроби Parimatch обійти санкції РНБО, введені за зв’язки з РФ і Білоруссю

Служба безпеки України здійснює моніторинг за дотриманням санкцій РНБО щодо групи компаній Parimatch, введенні за її зв’язки з країною-агресором РФ та Білоруссю.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на відповідь СБУ на запит редакції. "Служба безпеки України, у межах визначених законодавством завдань і повноважень, виявляє схеми та механізми ухилення підсанкційними субʼєктами від обмежень, застосованих на виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться у відповіді.

За необхідності СБУ вносить на розгляд РНБО пропозиції щодо коригування обмежувальних заходів.

Відео дня

"Водночас наголошуємо на тому, що в інтересах нацбезпеки Служба безпеки України не розголошує деталі такої діяльності до ухвалення рішення за її результатами. Розголошення інформації з обмеженим доступом про контррозвідувальну діяльність може зашкодити реалізації заходів із запобігання загрозам національній безпеці України", - йдеться у відповіді.

Діяльність Parimatch в Україні

Навесні президент України Володимир Зеленський підписав указ про санкції проти низки російських букмекерських контор. До списку потрапили кілька структур  Parimatch, які були створені громадянами РФ.

Пізніше Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей звернулася до апарату Ради національної безпеки та оборони та правоохоронних органів через спроби Parimatch обійти санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: