Зарплата шахтарів Криворізького залізорудного комбінату буде підвищена на 20-35% / REUTERS

Шахтарі Криворізького залізорудного комбінату мають соціальний пакет, пільги на оздоровлення та відпочинок на морі.

Про це повідомив в.о. голови правління Сергій Новак.

"Наприклад, є профілакторій, де людина може оздоровитися на пільгових умовах з харчуванням. Є дві бази в Скадовську і Бердянську, в які ми за цей рік направили 2 тисячі наших працівників разом з дітьми. Вони там теж отримували за пільговою вартістю відпочинок на морі. Є ще турбази, є багато інших преференцій", - повідомив він.

Відео дня

Він також повідомив, що до страйку шахтарів, який стався у вересні цього року, їхня зарплата була понад 600 доларів.

Як повідомлялося раніше, в розпорядженні журналістів виявилися зарплатні відомості шахтарів шахт Родіна та Октябрська, що входять в КЗРК (Криворізький залізорудний комбінат), співробітники яких влаштували страйк. Про це пише "Обозреватель".

Як видно з документа, співробітники, що працюють під землею, отримують зарплату понад 20 тисяч гривень. Так, якийсь шахтар, який працює на позиції ГРОЗ - гірничий робітник очисного забою, отримав у липні 21 985 гривень.

Водночас прохідник отримує 58 487 гривень, ця сума вказана разом з матеріальною допомогою.

Зарплата співробітників, які працюють на поверхні трохи нижче, електрослюсар отримує на руки 11 850 гривень.

Також глава правління КЗРК повідомив, що: "Три шахти приступили до роботи. З цих шахт піднялися всі працівники. Залишилися 24 людини на шахті "Октябрська". Нам не зрозуміло, чому вони все ще там. Вони не висувають ніяких вимог в письмовому вигляді".