Кондитерська корпорація "АВК" працювала з 1991 року \ фото УНІАН

Господарський суд Донецької області визнав банкрутом кондитерську компанію "АВК", яка належить бізнесменам Володимиру Авраменку та Валерію Кравцю, і розпочав процедуру ліквідації.

Про це свідчить постанова суду від 8 липня.

"Визнати Приватне акціонерне товариство "АВК", м. Маріуполь, Донецька область, банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 12 місяців", – йдеться в документі.

Відео дня

Згідно з матеріалами справи, суд визнав значну заборгованість "АВК" перед кредиторами, серед яких російський "Сбербанк", "Промінвестбанк", "Райффайзен банк Аваль" та фінансова компанія "Холастис".

Читайте такожУкраїнська "дочка" російського банку відсудила кондитерську фабрику АВК

Довідка УНІАН. Кондитерська корпорація "АВК" працює з 1991 року, є лідером українського ринку в сегменті вагових шоколадних цукерок і експортує продукцію в більш ніж 60 країн. До її складу входили 4 кондитерські фабрики, розташовані в Донецьку, Дніпрі, Луганську та Мукачеві. У липні 2014 року корпорація припинила роботу луганської фабрики, а в січні 2015 року - донецької фабрики через бойові дій в регіоні.

В 2018 році "Промінвестбанк" відсудив у "АВК" кондитерську фабрику в Дніпрі, яка нині арештована та виставлена на продаж. Також у 2018 році госпсуд Закарпатської області прийняв рішення про вилучення у "АВК" кондитерської фабрики в Мукачеві за борги перед "Ощадбанком".