Нова послуга буде повністю безкоштовною / diia.gov.ua

На порталі "Дія" запустили бета-тест нової послуги з оформлення житлової субсидії

Про це повідомив віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram. "Незабаром запустимо на порталі "Дія" вдосконалену послугу з оформлення житлової субсидії. Зможете втричі швидше подавати заяву про отримання допомоги від держави, призначеної на оплату комуналки", - зазначив Федоров.

За його словами, зараз, щоб отримати субсидію, потрібно заповнити розширену форму на 21 пункт. При цьому оновлений сервіс скорочує час до 10 хв та містить лише 7 кроків.

Відео дня

Українці вже зараз можуть долучитися до бета-тесту та перевірити, як працює оновлена форма подання заяви про субсидію. 

Для цього потрібно мати:  

  • картку платника податків (РНОКПП) у "Дії"; 
  • підстави для отримання субсидії; 
  • не отримували субсидію раніше.

В прес-службі нагадали, що субсидію призначають людям, дохід яких не дає змоги самостійно платити за житлово-комунальні послуги.

Зареєструватися на бета-тест можна за посиланням

Нові послуги в "Дії" – останні новини 

На початку листопада 2023 року Мінцифри запустили в "Дії" можливість сплати штрафу за адміністративне правопорушення в державному застосунку. Квитанція автоматично надійде до суду, який після зарахування коштів закриє справу. 

Пізніше уряд підтримав можливість оформлення тимчасового дозволу на виїзд дитини за кордон через "Дію". Нова послуга в застосунку буде повністю безоплатною. При цьому класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишиться для батьків доступним.  

8 листопада стало відомо, що додаток "Укрзалізниця" інтегрували з "Дією" для боротьби з перекупниками. Придбати квиток на найпопулярніший поїзд Київ - Варшава тепер можна тільки після верифікації акаунту з "Дія.Підписом" в застосунку "Укрзалізниці". 

Вас також можуть зацікавити новини: