ОПЗ продовжив контракт до кінця року / REUTERS

Одеський припортовий завод продовжив контракт на постачання давальницької сировини з діючою компанією-давальцем ще на 4 місяці, до кінця 2020 року. Таким чином нівельовано ризик зупинки виробничого процесу на ОПЗ з 1 вересня, який виник через заблокований конкурс.

Про це повідомляє прес-служба заводу. 

"Визначення нового постачальника давальницької сировини мало відбутися ще в липні, але це виявилося неможливим у зв'язку з блокуванням відповідного конкурсу, проведеного АТ "ОПЗ", одним з учасників. Згідно діючих правових норм, рішення про продовження контракту з нинішнім давальцем було єдиним, на яке правління мало право, враховуючи наявну судову заборону, і безальтернативним з точки зору забезпечення стабільної роботи заводу.  Затверджений Наглядовою радою АТ " ОПЗ " порядок відбору компанії-давальця передбачає, що завод не має права проводити відбір нового давальця поза процедурою конкурсу. Зазначимо, що досягнення цілей, які нині стоять перед АТ "ОПЗ" у вигляді поліпшення фінансових і соціальних показників, модернізації підприємства та підготовки його до прозорої приватизації лежить у площині забезпечення безперебійного виробничого процесу, що є безумовним пріоритетом для керівництва заводу.  Приймаючи рішення про пролонгацію договору з діючим постачальником сировини, АТ "ОПЗ" спирався на три ключові аспекти - інтереси підприємства і держави, юридичні обмеження роботи заводу і соціальні зобов'язання перед трудовим колективом", - йдеться в прес-релізі ОПЗ.

Відео дня

Згідно з умовами давальницького контракту, плата за переробку тонни аміаку і карбаміду на ОПЗ буде підвищена до $41 і $60 відповідно. 

В. о. директора ОПЗ Микола Синиця назвав прийняте рішення про продовження контракту "єдино допустимим".

"Одеський припортовий завод, згадуючи той вкрай трудомісткий і дорогий процес відновлення виробничого процесу влітку 2019, просто не має права бути зупиненим. У нинішній ситуації ми прийняли єдино допустиме для забезпечення продовження роботи заводу рішення про пролонгацію контракту з чинним давальцем", - заявив в.о. директора ОПЗ Микола Синиця.