На базі ВНМУ запрацював "Сокілець"

Декілька сотень студентів Вінницького національного медичного університету вирушили до оновленого оздоровчого табору "Сокілець" на Немирівщині.

Директор оздоровчого табору ВНМУ "Сокілець" Галина Філіпішена:

"Щось подібне відбувається в "Сокільці" вперше. Ініціатива реставрації оздоровчого табору, його оновлення та поступового перетворення в санаторну базу Вінницького медуніверситету належить виконувачці обов’язків ректора ВНМУ - професору-хірургу Вікторії Петрушенко. Саме Петрушенко кілька місяців контролювала підготовку заходів, сама складала їхній план, акцентувала не тільки на освітньо-медичній, але і на патріотичній підготовці студентів".

Відео дня

Сама в.о. ректора ВНМУ Вікторія Петрушенко зауважила:

"Одразу після призначення (це був січень), я почала перевіряти стан університетського майна. Йшлося в тому числі про оздоровчі та санаторно-курортні комплекси. Всі вони дісталися нам у вкрай поганому стані… Незважаючи на всі труднощі, адміністрація університету прийняла виклик. Я почала працювати над тим, аби привести територію табору та будиночки до адекватного побутового стану, створити безпечні умови для навчально-реабілітаційної та оздоровчої діяльності бази. Звісно, роботи в "Сокільці" ще дуже багато. Головне - ми зуміли "запустити" сюди перші групи студентів для оздоровлення, спортивної та інтенсивної медичної підготовки".

Запрацював 'Сокілець' на базі ВНМУ: в.о. ректора Вікторія Петрушенко запустила роботу

Профспілковий табір "Сокілець" перебуває у власності ВНМУ з 2019 року. Ці всі роки стояв занедбаний, його готували до перепродажу. Місцеві жителі говорять, що там хотіли будувати готель.

Але ситуацію змінила виконувачка обов’язків ректора ВНМУ ім. М.І. Пирогова Вікторія Петрушенко. Після призначення на посаду почала реконструкційні роботи в "Сокільці". В подальшому оздоровчий табір стане місцем підготовки реабілітологів, орієнтованих на допомогу ветеранам Збройних cил України та правоохоронних органів.