Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що "Кіберцентр UA30" є важливим елементом кібербезпеки / фото УНІАН Володимир Гонтар

В Україні за участю президента Володимира Зеленського презентували "Кіберцентр UA30".

Як передає кореспондент УНІАН, презентація відбулася під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Безпека країни" в Києві в онлайн-режимі.

Читайте такожСайти органів влади по всій Україні атакували хакери: оприлюднено низку фейків

Відео дня

Зокрема, віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що "Кіберцентр UA30" є важливим елементом у рамках стратегії кіберрозвитку та кібербезпеки.

"Ми хочемо за наступні кілька років захистити всі реєстри, які є в нашій державі. Ми вже багато для цього зробили й зробимо ще більше, щоб виконати цей проект", - сказав він.

За словами Федорова, "UA30" є символічною назвою, оскільки цього року Україна відзначає важливу річницю проголошення незалежності країни.

"Ми хочемо, щоб у 2030 році наша країна була топовою країною у світі з точки зору кіберзахисту. Ми хочемо, щоб той потенціал, який розвивався, у 2030 році ми могли його реалізувати й нашу країну знали з точки зору людського капіталу - що у нас кращі фахівці", - підкреслив він.

Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь заявив, що в "Кіберцентрі UA30" об'єднані новітні технології, які доступні в нашій країні, і кращі фахівці у сфері кіберзахисту та кібербезпеки.

За його словами, команда цього центру щодня в режимі 24/7 здійснює протидію кібератакам та кіберінцидентам.

Кіберцентр UA30

Кіберцентр UA30 - це новітній державний центр реагування на кіберінциденти, отримання навичок і знань у сфері кіберзахисту, до складу якого входить оновлений тренінговий майданчик з унікальною технологією відпрацювання реальних сценаріїв кібератак у навчальному середовищі, а також урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні ситуації в Україні, яка функціонує в рамках державного центру кіберзахисту Держспецзв'язку CERT-UA.

Державна команда CERT-UA - єдина в Україні акредитована в FIRST, є акредитованим членом форуму команд реагування на інциденти безпеки FIRST з 2009 року.