Фото УНИАН

Кабінет міністрів України передав функції реєстрації прав на нерухоме майно від Міністерства юстиції місцевим органам влади.

Відповідне рішення було прийнято на першому засіданні нового складу уряду в середу.

“Міністерство юстиції продовжує передачу функцій реєстрації бізнесу і прав на нерухоме майно місцевим органам влади. У зв'язку з цим вношу проект постанови уряду про припинення надання адмінпослуг з реєстрації майнових прав та реєстрації юридичних осіб органами міністерства юстиції у зв'язку з тим, що місцеві органи влади взяли ці функції на себе", - сказав міністр юстиції Павло Петренко.

Відео дня

Після внесення до порядку денного постанову було прийнято без заперечень.

Читайте такожКабмін направив до Ради три законопроекти про реформу ДФС для продовження співпраці з МВФ

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 11 грудня минулого року підписав закони про децентралізацію повноважень з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Документами передбачено передачу органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам та акредитованим суб'єктам повноважень з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.