Експерт: зростання українського фондового ринку в 2011 році складе 30-50%Зростання українського фондового ринку за підсумками 2011 року складе 30-50%.

Такий прогноз озвучив у коментарі кореспондентові УНІАН управляючий директор з міжнародного продажу і нових ринків інвестиційної групи «Сократ» Костянтин ЛІСНИЧИЙ.

На думку експерта, агрокомпанії, ГМК і банки виглядатимуть привабливіше за ринок. Багато що залежатиме від стабільності гривні і дій уряду із залучення західних інвестицій. Повноцінний запуск майданчика ММВБ-ПФТС може значно збільшити торгову активність.

Відео дня

Як вважає К.ЛІСНИЧИЙ, «визначити зараз чіткий напрям настроїв інвесторів неможливо, оскільки західні біржі лихоманить при першій згадці про зниження рейтингу тієї або іншої країни, а індекси безперервно ростуть впродовж декількох місяців підряд».

Проте, підкреслив експерт, активність на біржах зростає. На локальний ринок помалу повертаються західні інвестори. На жаль, Україна не знаходиться в авангарді найпривабливіших для інвестування ринків, таких як країни БРІК. «Проте українські емітенти продовжують торгуватися з дисконтом близько 30-50% до своїх західних конкурентів, і ми очікуємо поступового припливу капіталу. Швидше за все, побачимо корекцію ринку на 15-20% в лютому-березні, після чого ймовірний бічний тренд до літа», - прогнозує К.ЛІСНИЧИЙ.