Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації України (Мінцифри) сьогодні оголосило про підписання меморандуму щодо співпраці зі шведською компанією Ericsson, яка спеціалізується на випуску телекомунікаційного обладнання.

Читайте такожSharp представила новий флагманський смартфон з підтримкою 5G (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Сторони співпрацюватимуть в напрямку розвитку інфраструктури інтернету - як проводового, так і мобільного, включаючи розширення покриття 4G (LTE-Advanced) та впровадження зв'язку наступного покоління 5G (востаннє нам обіцяли запуск комерційних мереж мобільного зв'язку п'ятого покоління у 2022 році)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Ericsson та Мінцифри мають намір використовувати досвід країн-лідерів (таких як США, Південна Корея та Китай), щоб прискорити розвиток телекомунікаційної індустрії в Україні. Зокрема, для цього буде створена спеціальна робоча група, куди увійдуть фахівці Ericsson (як з локальних офісів, так і іноземних) та представники Мінцифри. Зі свого боку Ericsson надасть міністерству необхідну технічну експертизу у галузі розвитку мобільного та фіксованого інтернету, а також забезпечить консультаційну та інформаційну підтримку з питань еволюції систем мобільного зв'язку, частотної стратегії та ліцензійної політики.

Лише минулого тижня НКРЗІ видала дозволи для розгортання 4G LTE в діапазонах 800-900 МГц - оператори ось-ось почнуть технологічні роботи по перебудові своїх базових станцій і запуску LTE 900 у перших регіонах. До кінця листопада 2020 року зв'язок 4G на частотах 900 МГц з'явиться в усіх областях України.

"Очевидно, що цей крок є наступним у рамках амбіційного плану уряду до 2024 року забезпечити високошвидкісним мобільним інтернетом 4G 95% транспортної інфраструктури, населених пунктів та їх соціальних об'єктів. Водночас НКРЗІ розраховує, що міжнародні автомагістралі покриють 4G за 30 місяців (до осені 2022 року), а національні - за 48 місяців (до 2025 року)", - підкреслює видання.

Залишається сподіватися, що відповідна технологічна карта і конкретний план заходів з цілями та графіком для досягнення цих цілей не змусить себе довго чекати.