Ілюстрація REUTERS

В Україні понад 90% абонентської бази мобільного є знеособленою, тому відстежувати поширення COVID-19 серед населення через дані мобільних операторів наразі не представляється можливим.

Читайте також"Укрпошта" та сервіс Liki24.com безкоштовно доставлятимуть ліки в регіони під час карантину

Про це в коментарі УНІАН повідомила прес-служба одного з найбільших мобільних операторів України - lifecell.

Відео дня

"В Україні понад 90% абонентської бази є знеособленою, тому відстежувати поширення вірусу серед населення через дані мобільних операторів зараз є неможливим", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що поки не отримували офіційних звернень від відповідних державних органів з питання можливого моніторингу поширення коронавірусу через мобільних операторів.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що в міністерстві допускають можливість контролю дотримання громадянами умов карантину через моніторинг мобільних мереж. Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

За даними ЦОЗ МОЗ, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальних, 1 пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків, у тому числі перші випадки інфікування - у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Довідка УНІАН. ТОВ "Лайфселл" на 100% належить компанії Euroasia Telecommunications Holdings B. V., 100% акцій якого володіє турецький оператор Turkcell.

Читайте також: