Facebook запускає платформу з цифрової освіти / REUTERS

Компанія Facebook за підтримки Міністерства цифрової трансформації України запускає платформу з цифрової освіти Get Digital для батьків, підлітків та працівників сфери освіти.

Читайте такожВ Україні представили освітній серіал про бізнес для школярів

Як повідомила прес-служба Міністерства у своєму Telegram-каналі, платформу презентували в рамках Європейського тижня цифрової грамотності в Україні.

Відео дня

Зазначається, що користувачі зможуть знайти на платформі Get Digital у Facebook наступні розділи: "Основи цифрової грамотності" (використання базових навичок для захисту особистої інформації та даних), "Цифрове благополуччя" (пропаганда здоров'я, благополуччя і стійкості при використанні технологій), "Спілкування в інтернеті" (оцінка медіаресурсів і формування безпечного та інклюзивної спільноти), "Розширення прав і можливостей в цифровому середовищі" (використання можливостей технологій і соцмереж для створення позитивних змін) і "Цифрові можливості" (розвиток цифрових навичок для підготовки до майбутньої кар'єри у сфері технологій).

Прес-служба підкреслила, що уроки та ресурси на платформі базуються на матеріалах, наданих Гарвардським університетом і Каліфорнійським університетом в Берклі.

Що цьому передувало

  • Раніше в березні Кабінет Міністрів затвердив Положення Про Єдиний державний портал цифрової освіти "Дія.Цифрова освіта", яке регулює питання створення, впровадження та функціонування даної веб-платформи.
  • У листопаді 2020 року Міністерство цифрової трансформації запустило на онлайн-платформі "Дія.Цифрова освіта" Національний онлайн-тест на цифрову грамотність громадян "Цифрограм".
  • Мінцифри планує до 2023 року навчити 6 мільйонів українців цифрової грамотності.

Довідка УНІАН

  • Facebook - американська технологічна компанія, що володіє однойменною соціальною мережею.
  • Станом на березень 2020 року користувачами соцмережі були понад 2 мільярди осіб.
  • Засновником і генеральним директором компанії є Марк Цукерберг.