Ілюстрація REUTERS

Один з найбільших мобільних операторів України «Київстар» повідомляє про збої в роботі домашнього інтернету.

Читайте такожАМКУ зобов'язав мобільних операторів не підвищувати тарифи в умовах карантину

Про це повідомила прес-служба оператора на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Сьогодні виникли тимчасові труднощі в роботі Домашнього інтернету через аварію. Наші технічні фахівці роблять все можливе, щоб відновити роботу сервісів якомога швидше», - сказано в повідомленні.

Також у компанії повідомили, що готові надати компенсацію всім, хто відчув складності, пов'язані з тимчасовим збоєм деяких сервісів.

У повідомленні не уточнюється, в якій формі можуть надати компенсацію.

Пізніше у прес-службі мобільного оператора повідомили, що послуга «Домашнього Інтернету» працює у звичному режимі.

“21 травня приблизно о 9 годині ранку в деякої частини абонентів  «Домашнього Інтернету» виникли складнощі з підключенням до мережі й передачею даних. Причиною складнощів став збій у роботі обладнання. Спеціалісти IT-дирекції “Київстар” негайно почали усувати проблему та станом на 14.00 послуга працює у звичному режимі. Користувачам “Домашнього Інтернету”, які не змогли скористатись сервісом, буде автоматично надано компенсацію у вигляді нетарифікованих послуг, про що вони найближчим часом отримають SMS-повідомлення”, - йдеться у повідомленні.

Компанія просить абонентів, які зіткнулись зі складнощами, перезавантажити  комп'ютери та домашні роутери для подальшої коректної роботи. Також компанія просить вибачення за незручності й щиро дякує за розуміння.

Як повідомляв УНІАН, використання домашнього інтернету від одного з найбільших мобільних операторів України «Київстар» зросло на 20% за підсумками першого місяця карантину, введеного Кабінетом міністрів з 12 березня.

Довідка УНІАН. Компанія «Київстар», заснована в 1994 році, надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку та широкосмугового доступу до інтернету. Акціонером «Київстару» є холдинг з російським корінням VEON (до 2017 року VimpelCom). Компанія VEON працює на ринках СНД, Європи, Азії, Африки, а її акції перебувають у вільному обігу на біржі NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).