Президент США зазначив, що угода має стосуватися 100% акцій TikTok / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив в ході брифінгу, що незадоволений умовами угоди між ByteDance та Oracle, за якими контрольна частка в TikTok збережеться у ByteDance.
Читайте такожНа тлі тиску з боку Білого дому гендиректор TikTok йде у відставку

Про це повідомляє "Економічна правда".

"Це ми ще з'ясуємо (умови угоди). Ми розглядаємо це з точки зору ByteDance. Нам це не подобається. Я маю на увазі, просто концептуально, я можу сказати вам, що мені це не подобається. Мені про це ще не говорили. Про це вже повідомлялося, але мені про це не говорили. Це може бути дуже точний звіт для різноманітності. Так що якщо це так, то мені це не подобається - припускаючи, що ByteDance - це Китай, а я думаю, що це, ймовірно, так", - сказав Трамп.

Відео дня

Президент США зазначив, що угода має стосуватися 100% акцій TikTok.

Він також заявив, що ще не бачив контракт і не готовий нічого підписувати, доки не побачить його.

"Трамп висловив здивування, що за законом компанія не може направити уряду США більшу частину грошей за схвалення угоди, тому що раніше не було такого прецеденту", - підкреслює видання.

ByteDance запропонувала Oracle стати технологічним партнером і взяти на себе управління даними користувачів TikTok з США. Крім того, Oracle також обговорює придбання частки в американських активах сервісу.