Штат китайської компанії в Індії налічує 2 тисячі співробітників / Ілюстрація REUTERS

Материнська компанія TikTok ByteDance веде переговори з великим індійським холдингом Reliance Industries Limited про покупку локального підрозділу відеосервісу.

Про це повідомляє TechCrunch.

Читайте такожTikTok збирає дані користувачів Android в обхід правил захисту Google - WSJ

Відео дня

$ 3 мільярди та 2 тисячі співробітників

Як пише видання, компанії почали переговори наприкінці липня і ще не дійшли згоди. За словами одного з джерел, бізнес TikTok в Індії оцінюється більш ніж в $ 3 млрд. Штат китайської компанії в Індії налічує 2 тис. Працівників.

Найдорожчий холдинг Індії

Інвестиції можуть допомогти Reliance - найдорожчому холдингу в Індії - встановити більш тісні зв'язки зі споживачами. Холдинг володіє підприємствами, які займаються енергетикою, текстилем, природними ресурсами, роздрібною торгівлею і телекомунікаціями по всій Індії. Також Reliance управляє телекомунікаційною компанією Jio Platforms, в яку Facebook інвестував $ 5,7 млрд.

Reliance є однією з найприбутковіших компаній по всій Індії, яка першої в країні переступила оцінку активів в $100 млрд. Основним власником Reliance Industries є найбагатша людина Індії Мукеш Амбані. Його частка в компанії становить 48%.

Хронологія подій

  • 10 серпня 2020 року в ЦРУ заявили, що мережа TikTok не передавала дані своїх користувачів Китаю.
  • 2 серпня 2020 року американська компанія Microsoft припинила переговори про покупку китайської соціальної мережі TikTok.
  • 31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok.
  • В цей же день президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok. Зазначалося, що китайська компанія представляє загрозу національній безпеці США.
  • Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбували китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.
  • 11 липня 2020 американський технологічний гігант Amazon попросив своїх співробітників видалити з усіх пристроїв китайський додаток TikTok.
  • 17 липня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Facebook може запустити свій аналог TikTok в США і ще 50 країнах. Того ж дня, 17 липня 2020 року стало відомо про те, що США можуть внести в "чорний список" материнську компанію TikTok.
  • На початку липня 2020 року державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських програм.