Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров / Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації виступає за відкриття в Україні офіційних представництв технологічної компанії Google і відеохостингу Youtube, який належить компанії Google.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі одного з телеканалів.

Читайте такожGoogle Chrome тестує миттєве відкриття нещодавно закритих вкладок

Відео дня

"Буде зустріч команди Міністерства цифрової трансформації з командою Google. Ми будемо розмовляти про плани розвитку компанії в Україні. Ми дуже хочемо, щоб з'явилося окреме представництво Google в Україні, щоб Youtube з'явився", - сказав він.

За його словами, важливо, щоб в умовах війни український контент в Youtube модерували саме українські фахівці, а не працівники офісів Youtube в тій же Росії.

Вихід PayPal і Stripe на український ринок:

Міністерство цифрової трансформації планує провести зустрічі з керівництвом міжнародних платіжних систем PayPal і Stripe та обговорити можливий вихід цих компаній на український ринок.

Також міністерство веде переговори зі стрімінговим сервісом Netflix про його вихід на український ринок.

Google і YouTube: що необхідно знати

Google - глобальна технологічна компанія у складі холдингу Alphabet, що інвестує в інтернет-пошук, хмарні обчислення і рекламні технології. Є однією з найбільших технологічних компаній світу.

YouTube-відеохостинг, що надає користувачам послуги зберігання, доставки та показу відео. Є найбільш відвідуваним відеосервісом світу. Належить американській технологічній компанії Google.