ДФС вже розмитнила майже 44 тисячі "евроблях" / фото УНІАН

Митниці Державної фіскальної служби (ДФС) в період з 25 листопада 2018 року по 22 січня включно оформили за новим пільговими умовами майже 44 тисяч автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені в Україну з 1 січня 2015 року і до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів.

Читайте такожЗ початку року до України ввезли понад 200 тисяч "євроблях" - ДФС

Як повідомили в прес-службі ДФС, всього за вказаний період до бюджету сплачено близько 2,8 мільярда гривень митних платежів.

Відео дня

Зокрема, із загальної кількості розмитнених автомобілів 36,7 тисячі штук перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за які автовласники добровільно сплатили 312 мільйонів гривень (8500 гривень за кожне авто), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за дане порушення.

У ДФС нагадали, що 22 лютого закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

"Після цього часу власники таких автомобілів будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою", - наголошується в повідомленні.

При цьому, у прес-службі підкреслили, що враховуючи закінчується термін пільгового періоду, громадяни стали активніше оформлювати свої машини. Так, тільки 22 січня податківці розмитнили 2,7 тисячі автомобілів на єврономерах на суму 170,5 мільйона гривень.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України прогнозує збільшення кількості розмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією на пільгових умовах до 250-300 тисяч.

З 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни у Податковий і Митний кодекси про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено запровадження базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна і його обсягу, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 ставки для розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених з 1 січня 2015 року до набрання чинності закону.

До прийняття законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з еврономерами.