Фото УНІАН

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" інформує про затримку на 1-2 години 22-х рейсів, що сталася ввечері 29 січня  в аеропорту "Бориспіль". Затримки спричинені збоєм у заправці літаків авіаційним пальним.

В офіційному повідомленні компанії-постачальника авіаційного пального, причиною призупинення заправки називають її конфлікт із Державною фіскальною службою України. Він пов'язаний з механізмом погашення векселів при реалізації авіапального, що був запроваджений новими положеннями Податкового кодексу, які набрали чинності з 1 січня 2019 року. Заправку було призупинено, незважаючи на те, що авіакомпанія виконує всі свої зобов'язання за договором постачання пального в аеропорту "Бориспіль".

У зв'язку з ситуацією, що склалася, авіакомпанія МАУ була змушена надати постачальникові авіаційного палива лист про компенсацію можливих штрафних санкцій з боку Державної фіскальної служби України, пов'язаних із заправкою, що здійснювалася ввечері 29 січня. Авіакомпанія зробила цей крок з метою попередити можливі серйозні наслідки для компанії та незручності для пасажирів. Інтереси пасажирів для МАУ завжди були і залишаються на першому місці. А в даному разі йдеться про інтереси понад 3 тисяч пасажирів.

Відео дня

МАУ закликає Уряд України, Міністерство інфраструктури, Міністерство фінансів та інші компетентні органи негайно розібратися у цій ситуації та вжити заходів, аби не допустити її у майбутньому.

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» заснована у 1992 році. 100% акцій МАУ перебувають в приватній власності. Авіакомпанія з'єднує Україну з понад 50-ма містами та ключовими пунктами Європи, Азії, Америки, Африки, Близького Сходу і країн СНД та забезпечує стикування з маршрутами авіакомпаній-партнерів до більш аніж 3 тисяч міст світу. Сьогодні до складу флоту МАУ входить 40 авіалайнерів різних модифікацій, включаючи 30 середньомагістральних Boeing 737 NG із середнім віком 8,7 років. Середній вік парку МАУ – 10,5 років. МАУ виконує понад 1100 регулярних рейсів на тиждень. Базовим аеропортом є Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (KBP). Докладну інформацію про МАУ можна отримати на сайті авіакомпанії www.flyUIA.com