Україна хоче купити ще 15 нових локомотивів General Electric / фото facebook.com/rudolf.melkumyan.3

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" у 2019 році в рамках співпраці з американською компанією General Electric планує закупити ще мінімум 15 тепловозів цієї компанії.

Читайте такожВсі 30 американських тепловозів пройшли локалізацію в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в Кременчуці заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Відео дня

"Зараз йде узгодження кредитних ліній. Це буде вже в цьому році та закупівля теж", - сказав Омелян.

Голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов також зазначив, що компанія у своїх планах передбачила закупівлю 15 американських тепловозів вже цього року.

"Вирішуємо питання з фінансуванням. Може бути навіть більше, ніж 15 тепловозів", - сказав Кравцов.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" завершила перший етап співпраці з американською компанією General Electric, в рамках рамкової угоди, підписаної в лютому 2018 року, і 30 тепловозів ТЕ33АС пройшли локалізацію на Крюківському вагонобудівному заводі.

Останні 5 з 30 поставлених в Україну тепловозів після доукомплектування 22 березня вирушили з Крюківського вагонобудівного заводу до депо "Укрзалізниці" в Мелітополі.

У лютому 2018 року "Укрзалізниця" підписала з американською компанією General Electric рамкову угоду про постачання "Укрзалізниці" до 225 локомотивів з локалізацією виробництва в Україні до 40% на суму 1 мільярд доларів.

Довідка УНІАН. ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, вагони метро, запасні частини та візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро та ескалаторів, контейнери, дорожню техніку.

Виробництво пасажирських вагонів на заводі здійснюється на замовлення "Укрзалізниці". Продукція заводу поставляється більш ніж до 20 країн світу.

Крюківський вагонзавод також проводить комплектацію тепловозів General Electric виробництва Пенсільванського заводу GE Transportation (США), які закуповує акціонерна компанія "Укрзалізниця".